Uusien ikkunoiden aika – vai remontoisinko sittenkin vanhat?

Koko talven niskojani on särkenyt ja varpaitani palellut. Ikkunoista vetää ihan selvästi: kun vien kynttilän lähelle olohuoneen ikkunaseinää, liekki alkaa lepattaa ja kovemmalla tuulella se sammuu. Ikkunoiden tiivisteet vaihdettiin kai muutama vuosi sitten, mutta kovin hyvää työtä ei ole tehty.

Ohjeita ikkunoiden asennukseen löytyy täältä

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lisäksi karmit ovat… karmeat. Vanhaa, lakattua mäntyä, paikoin tummentunutta puuta – ei kai homeessa sentään? Lakka on kulunut monesta kohtaa, eikä ankea puunväri sovi muuten valkoiseen, moderniin sisustustyyliini. Helppo kai nuo puitteet olisi maalata, mutta millä ajalla, ja millä aineilla? Lapsiperheessä ei huvittaisi aukoa kamalia kemikaalimyrkkytonkkia ja unohtaa niitä sitten taaperon tutkittaviksi kun tulee äkkilähtö jonnekin.

Uudet ikkunat piristäisivät kyllä kummasti. Ja lämmittäisivät. Sitä paitsi säleverhotkin ovat taittuneet mutkalle monesta paikasta, eikä muuten olisi pahitteeksi, jos saisi asennettua samalla rysäyksellä vähän tyylikkäämmän verhotangon tuohon katonrajaan. Ja ehkä rullaverhot olisivat kätevämmät kuin halvan näköiset säleverhot?

Vaikka itse olenkin melkoinen nikkari, taidan pyytää ammattilaista konsultoimaan ikkunaremonttiaikeissani. Olen varma, että niin säästän aikaa ja rahaa. Ehkä koko ikkunoita ei tarvitsekaan vaihtaa? Ehkä selvitään tosiaan muutamalla sudinvedolla? Ehkä voisin pitää hemmottelupäivän tai viedä vaikka lapset seikkailupuistoon siksi aikaa; ymmärtääkseni ammattilainen hoitaa ikkunaremontin muutamassa tunnissa, kun minulla siihen tuhrautuisi helposti koko viikonloppu, ehkä kauemminkin. Sitä paitsi ammattilaisella teetetyn ikkunaremonin voi laskea kotitalousvähennykseen, eli rahaakin varmasti säästyisi. Ja ensi talven lämmityskuluissa säästö varmasti viimeistään näkyisi!

Voi, miten paljon ihania vaihtoehtoja uusiin ikkunoihin olisikaan! Ehkä haluankin alumiinikarmit noiden puukehikoiden sijaan? Jos polttomaalauttaisi karmit vaikka mustiksi, ne sopisivat loistavasti sisustukseeni. Haluan modernit, avarat ikkunat ilman häiritseviä poikkupuita tai ylimääräisiä koristekrumeluureja. Kirkkaat keltaiset tai vihreät pitkät verhot toisivat kyllä mahtavan raikkaan loppusilauksen olohuoneen ilmeeseen!

Ja pitäisikö laittaa ikkunaan parempi uv-suoja – ehkä kunnon häikäisysuojakin, kun tuohon olohuoneeseen paistaa koko päivän? Eikä iskunkestävyydestäkään varmasti olisi haittaa, kun se pallo tuntuu lentävän kaikesta huolimatta jatkuvasti päin laseja. Onpas ikkunamaailmassa paljon upeita vaihtoehtoja, huh huh! Toivottavasti onnistun valitsemaan ne parhaat!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s