Taulu tv sisustajalle

Tyylitietoiselle sisustajalle televisio ei ole nykyään samanlainen murheenkryyni kuin joskus ennen. Litteät taulutelevisiot vievät vähemmän lattiapinta-alaa kuin perinteiset kuvaputkitoosat. Millainen taulu tv sisustajalle sitten parhaiten sopii? Katsotaanpa, mitä kannattaa huomioida televisiota hankittaessa.

taulu-tv-ja-sisustus

Korostaako vai häivyttää?

On hyvä päättää yleinen sisustuksellinen linja television suhteen: haluatko korostaa televisiota vai häivyttää sen? Taulu tv on mahdollista kätkeä sisustuksen reunamille ja jopa peittää esimerkiksi kankaalla. Toisaalta taulu tv voi muodostaa parhaimmillaan upean, dynaamisen keskuksen modernin olohuoneen sisustukselle.

Oikea koko

Vaikka moni mielellään ajattelee, että suuri on kaunista, sisustaja tietää toisin. Jos televisio on liian kookas, se dominoi sisustusta ja estää raikkaan komposition. Television koon tulee olla samoissa mittasuhteissa huoneen koon ja muiden sisustuselementtien kanssa. Toisaalta mitä tärkeämpi esine televisio asukkaalle on, sitä suurempi se saa olla. Jos televisiosta katsotaan lähinnä linnan juhlat joulukuussa, on tyhmää antaa laitteen hallita olohuonetilaa.

Oikea etäisyys

Edelliseen liittyy taulu tv:n katseluetäisyys. Mitä etäämmälle televisiosta olohuonekalusteet halutaan ja voidaan sijoittaa, sitä suurempi ruudun sopii olla. Tietysti sopiva katseluetäisyys on lopulta makukysymys. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin sanoa, että jos suuresta televisiosta katsellaan lähinnä teräväpiirto-ohjelmaa, kuten uusia DVD-elokuvia, sitä voi katsoa melko läheltäkin, jopa parin metrin päästä. Sen sijaan, jos suurelta ruudulta katsotaan lähinnä tv-ohjelmaa, tulee etäisyyden olla vähintään muutaman metrin luokkaa.

Oikea ulkonäkö

Televisiota leimaa sen päällä ollessa hallitsemattomuus: väri vaihtelee, joten ruudun sijoittaminen hallitusti sisustukseen on käytännössä mahdotonta. Toisaalta kun televisio on kiinni, sen hallitseva väri on musta. Tämä syö valoa ja tilaa huoneesta.

Taulu tv:n reunojen ei tarvitse olla mustat. Hopeanhohtoiset raamit helpottavat hieman television raskautta. Toisaalta päällä olevan television kaoottisia värimaailmoja voi tasoittaa asettamalla laitteen rauhalliseen, pehmeään ympäristöön. Esimerkiksi suuri tumma puulevy television taustalla voi hillitä ruudun vahingollista vaikutusta sisustukseen.

Itse haluaisin valkoisen taulutelevision sillä se sopisi sisustukseen parhaiten. P.S. Jos muuten olette hankkimassa taulutelevisiota niin tässä pari säästövinkkiä!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s