Unelmien talopaketit

Eipä taida olla minun elämääni kovinkaan lähiaikoina tulossa omistusasuntoa. Sen verran suurta satsausta se vaatii. Mutta haaveilua ei mikään estä ja siksi olen viime aikoina lueskellut innokkaasti talopaketeista. Ja sitten siinä ohessa tietenkin olen miettinyt, miten nämä unelmien talopaketit voisi parhaiten sisustaa.

Hirsitalot

Kierrokseni alkoi hirsitaloista. Usein olen ajatellut, että hirsimökit ovat nykyään vain loma-asuntoja, mutta toisin on. On upeaa, että perinteikäs ja luonnonmukainen hirsitalo on kokenut renessanssin. Tekisin mielelläni nykyaikaisen jäljitelmän kainuulaisen hirsituvan rustiikista tyylistä. Puolitoistakerroksinen hirsitalo, jossa ei ole liikaa lasipintoja, olisi tähän tehtävään optimaalinen. Raskas pöytä, tukkipuusta tehdyt penkit ja pienet, sulosiesti vinot kirjahyllyt olisivat tämän sisustusvision sydän.

Unelmien design-talopaketit

Kun olin käynyt läpi näitä perinteisiä talomalleja, huomioni kiinnittyi parin yrityksen design-henkisiin talopaketteihin.

Honkataloilla on tarjolla uskomattomia lasiseinäisiä ja -kattoisia unelmataloja. Olen miettinyt, että tällaisessa ei tekisi mieleni asua, sillä parisuhteessa elävänä en aina kuitenkaan halua kaikkien näkevän seinän läpi, mitä olkkarissa tapahtuu. Mutta loma-asuntona lasiseinäinen ja puurakenteinen talo olisi hulppea. Suuren, linjakkaasti muotoillun takan ympärille lähtee rakentumaan mielikuvituksessa helposti raikkaita sisustusratkaisuja.

Toisaalta Design-Talo tarjoaa nimensä mukaisesti moderneja pakettitaloja. Esimerkiksi heidän huvilamalleistaan löytyy kauniisti maisemaan istuvia, matalia, pitkänmallisia puutaloja. Esimerkiksi Sulkava-malliston suunnattomat kuistit suorastaan kutsuvat järjestämään illalliskutsuja Suomen valoisissa kesäöissä.

Talopakettien haasteet

Luin kuitenkin myös siitä, että kaikilla ei talopakettien kanssa ole kaikki mennyt putkeen. Voi olla esimerkiksi käynyt niin, että sovitussa aikataulussa ei ole pysytty tai asiakasta on johdateltu harhaan siinä, mikä hänen oma osuutensa rakentamisessa tulee olemaan. Joskus asiakkaan niskaan voidaan sälyttää enemmän niin rakennus- kuin järjestelytöitä kuin paketteja myyvät yritykset suurpiirteisesti lupailevat. Hinta voi myös helposti nousta ennakoitua korkeammaksi, kun pakettiin ei yllättäen kuulukaan koko talo, vaan monia viimeistelyyn liittyviä asioita tuleekin hankkia ja maksaa erikseen.

Ottaisin silti kyllä mielelläni oman talopaketin, mutta lukisin kyllä sopimuksen pienen präntin suurennuslasin kanssa!

Rakennusyritykset.fi:n sivuilta löytyy muuten lisää mielenkiintoista tietoa erilaisista talopaketeista.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s